BLOWFISH / Identity

Een van mijn ‘kindjes’ is het ontwerp van de Blowfish huisstijl. Digital Agency zusje van Superrebel, waar de focus ligt op webdesign en online marketing. Ik kreeg volledig de vrijheid om met het ontwerp aan de slag tegaan, zolang het maar bij de naam en bedrijfs mentaliteit zou passen. Omdat ik houdt van contrasten, ben ik bij dit ontwerp opzoek gegaan naar een basis die juist niét zo digitaal voelt. Daarnaast moet men weten dat de Blowfish, ook wel bekend onder de naam ‘Kogelvis’ een Japanse delicatesse is. ‘Fugu’ ook in Japanse tekens weergeven in het logo ontwerp is een vis die zich opblaast wanneer er gevaar drijgt en wanneer niet goed schoongemaakt en gesneden geserveerd iemand een pijnlijke dood ondergaat na het eten hiervan. Bijna een soort russian roulette, waar mensen een kick van krijgen.
Geïnspireerd op typisch Japanse druk uitingen, menukaarten en grafische elementen heb ik deze tactiele identiteit ontworpen. Een bureau met een 100% digitale aanpak vraagt om een tastbare tegenhanger. Stempels, postzegels, fortune cookies, visitekaartjes, stickers. Middelen die tastbaarzijn. Gedrukt op gerecycled papier waardoor de kleur mooi mat wordt en nuances krijgt. Een identiteit geïnspireerd op het Japanse drukwerk, welke zoveel schoonheid bezit, enkel al vanwege het grijzige papier en de prachtige japanse tekens.

Disciplines: Art Direction, Branding, Grafisch Design, Illustration
Bekijk hier de volledige website

blowfish_case
blowfish_case2

Begin 2018 is de stap van basic website gemaakt naar een echt eigen platform en daarbij gekozen om de stijl wat te veranderen. Dit omdat het bedrijf deels werd overgenomen door een andere partij.

Er is geen afscheid genomen van hetgeen wat er al lag, maar hebben het webdesign en de online uitingen een transitie geven. Dat heeft geresulteerd in een onderscheidende en unieke stijl met geïllustreerde gerechtjes en assorten met elk een grapje erin, wat van je beeldscherm af spat. Of beter gezegd.. ‘it will blow your mind’ net als een blowfish die zichzelf opblaast.

De website en vooral de illustraties zijn geinspireerd op de typische ramen menukaarten van nu. Zo zijn  ook de diensten die verleend worden in een menu gegoten en kunnen klanten kiezen uit een gerecht wat staat voor een pakket aan diensten.

blowfish_case3
blowfish_case4